21. november 2022  |   Hårde hvidevarer

Vask trygt

Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten…

Hårde hvidevarer
21. november 2022  |   af Henrik Egede

Er hvidevarer farlige?

Spørgsmålet blev aktualiseret for nylig, da et forsikringsselskab gik ud til sine kunder med en stort anlagt og lettere skræmmende nyhed: “Vær opmærksom på risiko for kortslutning, hvis du vasker tøj om natten”.

Nyheden var ledsaget af et foto af en forbruger, der i røg og damp stod foran sin vaskemaskine.

Der er sjældent røg uden en brand, så APPLiA satte sig for sammen med Sikkerhedsstyrelsen og Beredskabsstyrelsen at undersøge, hvor farlige hvidevarer faktisk er – sådan rent konkret.

Resultatet ses her. For vaskemaskiner var det samlede resultat, at produktet var skyld i 29 utilsigtede bygningsbrande sidste år – ud af samlet 2600 bygningsbrande på landsplan.

Da Danmark har 2,8 mio husholdninger, er den statistiske risiko for, at vaskemaskinen kortslutter om natten minimale 0,00000035. Matematikere og statistikere kan tage den herfra. I det store hele er budskabet: Forbrugerne kan vaske trygt om natten.

Sikkerhedsstyrelsen anbefaler uanset hvad, at der installeres røgalarm i hjemmet for yderligere at minimere risiko for brand, når elektriske arbejder om natten. Det gode råd er hermed givet videre. 

hvidevarer | sikkerhed | vaskemaskine
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Downdraft hobs vil vinde endnu mere frem i 2023
Det er ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt downdraft hobs – aspiration hobs, hood in hob – kært barn har mange navne – vinder indpas hos forbrugerne. Downdraft hobs, eller induktionskoge-sektion med integreret emhætte, er blevet det nye sort, og noget som forbrugerne efterspørger i stor stil. Den tendens vil kun udvikle sig endnu mere […]

Prisvindende pizzaovne er det nye sort fra Witt!
Design, funktionalitet og sublim smag går op i en sprødere enhed med de nye pizzaovne fra Witt, og nu har ETNA-serien vundet Good Design og German Design Award! De spritnye pizzaovne fra Witt er klar til at indtage 2023, og at ovnene nu er hædret med både Good Design og German Design Award, viser med […]

Ny ASKO-opvasker holder 20 år
ASKO DW60 er testet til 20 års holdbarhed og beskrives som markedets mest rummelige og fleksible opvasker. Den fjerner bakterier med UV-lys og mindsker forbruget af vaskemiddel.

Samsung: bæredygtig tøjvask
Hvis ”green washing” ikke var et skældsord, ville det passe fint på Samsungs nye Bespoke AI vaskemaskine.

Liebherr: skuffer i steder for hylder
I det moderne køkken er skabe for længst skiftet ud med skuffer. Nu er det køleskabets tur.

BOSCH: den både vasker og tørrer
Med vaskemaskine og tørretumbler i ét sparer du ikke bare plads. Du får også rent og tørt tøj uden afbrydelser.

Siemens: kunstig intelligens giver bedre bagværk
De nye indbygningsovne i iQ700-serien bruger intelligente algoritmer for at tilpasse bage- og stegeresultatet efter brugerens personlige smag.

Vild med hjemmelavede flødeboller?
Så vil du elske denne kogeplade. Efteråret kalder på hyggelige sysler i køkkenet. Hjemmelavede flødeboller og macarons har aldrig været nemmere. De Dietrich har designet en serie induktionskogeplader med ekstrem nøjagtig temperaturkontrol – helt ned til én grads tolerance. Uundværlig, hvis du går rundt med en lille konditor eller kok gemt i maven eller bare ikke orker flere mislykkede madprojekter.

Sådan får du flest vitaminer ud af din mad
Vitaminer, mineraler, næringsstoffer … Vi vil gerne have så mange af dem som muligt. Skånsom tilberedning af maden er nøglen til at bevare saften og kraften i råvarerne. Her er en dampovn optimal. De Dietrich præsenterer nu verdens første ’full size’ ovn med 100% damp og pyrolyse. Der er en grund til at professionelle kokke […]

Køleskabet isoleret med lava
Verdens første fryseskab med energiklasse B blev præsenteret af Liebherr på IFA. BluRox er isoleret med knuste lava-sten.

Kogesektion i topklasse
Phantom er EICOs egen serie af ”aspiration hobs”, som samler emhætte og induktionskogesektion i ét produkt.