15. oktober 2020  |   Branchenyt  |   Retail

Nyt butikskoncept testes i Vestjylland

Et eksempel på branchens nye partnerskaber er “shop-in-shops” – som her i Ribe, hvor El-Salg denne sommer flyttede ind hos Kvickly.

Retail
15. oktober 2020  |   af Søren Bang Hansen

I juli rykkede en ny EL-Salg-butik ind hos Kvickly i Ribe – blot to måneder efter, at en lignende butik åbnede hos Kvickly i Varde. De to vestjyske butikker er, sammen med en tredje butik i Skanderborg, de første i et nyt shopin- shop-koncept, som kan være med til at definere fremtiden for salg af hvidevarer og forbrugerelektronik.

Shop-in-shop-konceptet er især kendt fra USA, hvor flere kæder har små hybrid-butikker, der forener fysiske butikker med onlinehandel. På hylderne finder kunderne et udvalg af de mest efterspurgte varer. Andre varer kan bestilles via skærme i butikken og fås hjem i løbet af et par dage.

På den måde får de handlende fordelen fra nethandlen, samtidig med at de får kompetent rådgivning og mulighed for levering og installering, forklarer EL-Salgs direktør, Tomas Holm Hedehus.

Han tilføjer, at målet er at skabe et konkurrencedygtigt alternativ til nethandel og de store megabutikker:

– Antallet af tomme butikslokaler rundt om i byerne taler deres tydelige sprog. Med dette koncept forventer vi at kunne bevare forbrugerelektronik-butikker der, hvor kunderne har deres daglige gang.

GODE SYNERGIER

Hos Kvickly i Ribe glæder direktør Flemming Rasmussen sig over samarbejdet med EL-Salg. Her er idéen om shop-in-shops slet ikke uvant. I forvejen har Kvickly lejemål i form af posthuset, Like Anna, Ønskebørn, Flügger, Neptun Apotek og Mama Mia Pizzeria.

Det har været en del af vores strategi de seneste 20 år at skabe gode rammer for det lokale handelsliv, så Ribe også fremadrettet vil være et sted med interessante specialbutikker. Der er gode synergier mellem butikkerne, og EL-Salg kommer ind med en ny varegruppe, man ikke kan få andre steder i byen. Jeg tror, det vil tiltrække nye kunder og sikre en mere helstøbt kundeoplevelse, siger Flemming Rasmussen.

EL-Salg-kæden er med sine 170 butikker en af landets største detailkæder. Samtidig er kæden en del af det internationale indkøbssamarbejde Euronics International, der med 13.000 butikker i 35 lande er Europas næststørste udbyder af forbrugerelektronik.

el-salg | flemming rasmussen | kvickly | nethandel | online-salg | shop-in-shops | tomas holm hedehus
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Vild åbning af Danmarks største elektronikvarehus
"Jeg er målløs! Trods over 30 år i elektronik- og hvidevarebranchen har jeg aldrig oplevet noget, der tilnærmelsesvis matcher vores rekordåbning af POWER i Ishøj."

Whiteaway med ny CEO
Thomas Zeihlund, tidligere Too Good To Go, er ny CEO i Whiteaway Group. Han skal tage koncernens vækst "til næste niveau".

Trodser krisen: Elektronikkæder åbner nye butikker
Trods inflation, energikrise og rekordlav forbrugertillid er både Elgiganten og Power klar til at åbne nye butikker.

Detailhandlen 2022:
Hvor står vi, og hvad er i vente? Et højdepunkt på APPLiA’s branchedag 28. april var debatten med Elgigantens direktør Peter Stedal og Whiteaways chef for e-commerce Jacob Balshøj. De to gjorde status over aktuelle udfordringer og løftede blikket mod fremtidens marked. Her er de vigtigste pointer.

Whiteaway køber Frigor  
Viborg-virksomheden Vibocold A/S har solgt varemærket Frigor til Whiteaway Group, der fremover vil have Frigor-produkter som private label.

Hvidevare-gazelle i Kalundborg
Tour de France-feltet svinger forbi en af landets bedst etablerede hvidevarebutikker. Den lokale Punkt 1 i Kalundborg er flere gange blevet Gazelle-virksomhed i dagbladet Børsen.

Euronics: nordens største indkøber
Euronics, Nordens største indkøber af hvidevarer, kom ud af 2021 med et resultat på primær drift på 9,17 mio. kr.

Punkt 1 leverer varerne i Kalundborg
Når der står lystbåde parkeret i vejsiden, nærmer man sig havet.

El-Salg med det hele
El-Salg-kæden har lanceret et nyt finansieringskoncept for hvidevarer, der læner sig op ad de populære abonnementstjenester.

POWER med repower
Brugt elektronik kan blive til ny indtjening.

Elgiganten beholder førertrøjen
Elgiganten har i første halvår af 21/22 tangeret sin omsætningsrekord fra året før – og dermed cementeret sin position som markedsleder inden for handel med hvidevarer og elektronik.