Miele har udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza!
Når ovnen har indbygget kamera, kan man overvåge flæskestegen fra sin mobil – og skrue ned inde fra sofaen, hvis sværen brunes for tidligt. Det er da smart, men nu bliver det smartere. Miele har nemlig udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Angiveligt fordi danskerne er europamestre i brugen af smarte produkter i hjemmet.
Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Ovnen genkender simpelthen det, du putter ind i den. Kartoffelskiver, grøntsager, kager… Ovnens bud på indholdet vises på en stor farveskærm, og når du bekræfter, fyres der op under det relevante program. I første omgang er kameraet i stand til at genkende lidt over 20 forskellige retter, og flere kommer til hen ad vejen.
PERFEKT PIZZA
Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza! Her vælger du først, om din pizza er frossen eller frisk. Ovnen starter så det optimale program – og holder via kameraet øje med, hvordan pizzaen brunes, så tilberedningen bliver helt perfekt.
Begge disse finesser kan kombineres med TasteControl, der forhindrer maden i at tørre ud. Her åbnes ovndøren automatisk på klem sidst i programmet, så retten køles ned til en forvalgt temperatur og holdes varm.
Både Smart Food ID og Smart browning control skal efter planen testes på det danske marked fra slutningen af 2020.
KLOGE KOGEPLADER
Er du mere til saftige bøffer og andre stegte lækkerier, er det nok værd at se nærmere på CookAssist. Denne app-baserede funktion blev introduceret på sidste års IFA-messe, men sendes på markedet dette efterår. Mieles nye induktionsplader med TempControl suppleres her med en app, der guider dig gennem hele processen, så du kan stege perfekt mad med mobilen i hånden og hovedet under armen. Når panden har nået den optimale temperatur, får du besked om at lægge maden på. Systemet fortæller også, hvornår bøfferne skal vendes. Resultatet skulle gerne blive en steak, der er lige præcis så rare, medium eller well done, som du har ønsket.
Og sagen er ikke bare bøf, for Miele har tilføjet 14 ekstra opskrifter – fra kylling i karry til pandekager. Endnu flere er under udvikling og vil blive frigivet løbende.
KUNSTIG INTELLIGENS
Både Smart Food ID og CookAssist er baseret på kunstig intelligens. Madgenkendelsen anvender avanceret billedanalyse, og systemet bliver hele tiden klogere, efterhånden som det fotograferer og evaluerer kundernes mad. Det sidste sker naturligvis anonymt, og kun hvis kunden tillader det.
Også CookAssist er smartere, end man lige kunne tro. Den optimale temperatur for en given ret måles nemlig ikke bare i bunden af panden, men udregnes ved brug af komplekse algoritmer. Disse overføres så til kundens smartphone, så madlavningen konstant kontrolleres med største præcision.
Den enkle indgang til det kloge køkken er Mieles mobil-app, der nu efter 10 år på markedet får nyt design, ligesom navnet ændres fra Miele@Mobile til Miele Smart Home App. Appen serverer nu et samlet overblik over hjemmets opkoblede – og stedse mere intelligente – apparater.

Læs også....
Design, funktionalitet og sublim smag går op i en sprødere enhed med de nye pizzaovne fra Witt, og nu har ETNA-serien vundet Good Design og German Design Award! De spritnye pizzaovne fra Witt er klar til at indtage 2023, og at ovnene nu er hædret med både Good Design og German Design Award, viser med […]
De nye indbygningsovne i iQ700-serien bruger intelligente algoritmer for at tilpasse bage- og stegeresultatet efter brugerens personlige smag.
Vitaminer, mineraler, næringsstoffer … Vi vil gerne have så mange af dem som muligt. Skånsom tilberedning af maden er nøglen til at bevare saften og kraften i råvarerne. Her er en dampovn optimal. De Dietrich præsenterer nu verdens første ’full size’ ovn med 100% damp og pyrolyse. Der er en grund til at professionelle kokke […]
Witt pizzaovn, med roterende sten og dobbeltbrænder, holder på varmen og bager lynhurtigt pizza efter pizza!
Med Ventmex-programmet tilbyder Thermex en løsning i form af ventiler. Når emhætten tændes, lukkes ventilen i badeværelset til et minimum, så suget koncentreres i emhætten.
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.
Nu lancerer franske Brandt en minimalistisk serie af ovne, der både har dampfunktion og effektiv pyrolyserengøring.