15. juni 2021  |   TEMA  |   Det smarte hjem

Flere muligheder med Home Connect

Bosch og Siemens hvidevarer kan betjenes af appen Home Connect. Madopskrifter kan overføres til ovnen, som tilpasser sig automatisk.

Det smarte hjem
15. juni 2021  |   af Søren Bang Hansen

Stadig flere hvidevarer fra Bosch og Siemens kan betjenes med appen Home Connect. Udover at tænde og slukke produkterne kan man vælge programmer, justere uret, aktivere øko-tilstand og meget mere.

Appen giver besked, når vaskemaskinen er færdig, når opvaskemaskinen mangler afspænding, eller køleskabets dør ikke er lukket. Man kan endda tjekke køleskabets kamera, når man står i supermarkedet, for at se hvad man mangler.

Fra appen kan madopskrifter overføres direkte til ovnen, som tilpasser sig automatisk. Stemmestyring er også en mulighed, og med tjenesten IFTTT (If This Then That) kan flere apparater kombineres i smarte rutiner. For eksempel kan yndlingsmusikken sættes til at starte automatisk, når aftensmaden i ovnen er færdig.

Snart får danskerne også mulighed for fjerndiagnostik, hvor serviceteknikeren kan kontrollere produktet via nettet.

Home Connect er en åben platform med stadig flere partnere og tjenester. Se mere på: kortlink.dk/2bmvb.

app | bosch | bsh | home connect | siemens | smart home
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Nyhed fra Thermex

Ventiler styres efter behov
Med Ventmex-programmet tilbyder Thermex en løsning i form af ventiler. Når emhætten tændes, lukkes ventilen i badeværelset til et minimum, så suget koncentreres i emhætten.

Totalt tjek på temperaturen
ASKO Celsius Cooking er meget mere end blot endnu en induktionskogeplade. Gryderne har indbygget temperatursensor, som kommunikerer med kogepladen og den tilhørende app.

Hvor smart er det smarte hjem?
Den teknologiske udvikling betyder, at stadig mere kan lade sig gøre. Netop derfor kan både producenter og forbrugere måske med fordel tænke lidt dybere over, hvor vi selv trækker grænsen mellem ”need to have”, ”nice to have” – og ”arj, det der er altså for fjollet”.

Hvidevarer på nettet kan rammes af hackere
Når køleskabet, robotstøvsugeren og utallige andre apparater kobles på nettet, bliver de principielt sårbare over for hackerangreb. Men hvor bekymrede skal vi være? Og hvad kan vi gøre for at sikre os – både som producenter og forbrugere? Vi spurgte chefen for Center for Cybersikkerhed (CFCS), Thomas Lund-Sørensen.

Nyt hvidevare-brand lanceres i Danmark
Hisense er ikke noget kendt navn blandt danske forbrugere, men det kan det snart blive. De kommende måneder lancerer Gorenje Group Nordic en bred vifte af produkter med Hisense-logoet på fronten.

Endnu smartere rengøring
iRobot har fået en softwareopdatering og tilretter rengøringen til din hverdag. Også gulvvaskeren Braava jet m6 har lært nye tricks.

Kenwoods kloge multimaskine
Ælte, piske eller smelte? Opgaven vælges let på den indbyggede touch-skærm.

Miele: Ovn med “madgenkendelse” får verdenspremiere i Danmark
Miele har udviklet to nye ovn-finesser, som firmaet i første omgang har valgt at teste på det danske marked. Den første finesse hedder Smart Food ID og fungerer ligesom mobilens ansigtsgenkendelse – bare med mad. Den anden nye finesse hedder Smart browning control, og den er specifikt rettet mod den evigt populære livret: pizza!

Smart på Skolebænken
AARHUS UNIVERSITET indbudt branchefolk til en tur på skolebænken omkring smart home produkter og services.