12. januar 2022  |   Branchenyt  |   Politik

El-priser og hvidevarer

Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage – og ved, at priserne på el og varme stiger.

Politik
12. januar 2022  |   af Henrik Egede

Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage – og ved, at priserne på el og varme stiger.

Ifølge Dansk Energi bliver energipriserne i 2022 væsentligt højere end  i 2021. Stigningen kan være svær at beregne, fordi priserne varierer – men Dansk Energi vurderer, at el-regningen stiger 30% for en husstand med 4.000 kWh/år. Stigningen er afhængig af, om husstanden har fx. el-bil eller el-varme.

Det høje niveau for energipriser er med til at sætte fornyet fokus på energieffektive hvidevarer og de energimærker, de fleste forbrugere i forvejen pejler efter. Kig efter energimærket – både på det produkt du har og det, du er ved at købe.

Desuden kan det igen-igen betale sig at være opmærksom på de mange tips og tricks, der sikrer en bedre og mere energieffektiv brug af hjemmets hvidevarer. Vores branchemagasin Hvidvare-Nyt samlede for præcis et år siden i forbindelse med de reskalerede energimærker de gode tricks, der sikrer en grøn brug af hvidevarerne. Og sikrer, at du som forbruger får mere for de samme penge.

De gode tips er givet videre her – side 16-19 i magasinet.

Mon ikke, det nye niveau for energipriserne kommer til at sætte fornyet fokus på hjemmets hvidevarer og elektronik. Og mon ikke Dansk Energi har ret i, at prisstigningerne har toppet for denne omgang.

Godt nytår, vel mødt i 2022. 

dansk energi | energipriser
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Electrolux forlader Rusland
Electrolux meddeler nu, at "Ruslands invasion af Ukraine har gjort det umuligt for selskabet at fortsætte sin forretning i landet".

Det klimavenlige valg
Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

CBAM – et europæisk selvmål?
Et nyt fælleseuropæisk lovinitiativ, der skal styrke klimaet, truer med at blive et selvmål...

Finanslov 2022: Et reparationsfradrag
Regeringen har i forbindelse med Finanslov 2022 varslet et kritisk eftersyn af håndværkerfradraget, som har været gældende siden 2010.

APPLiA i Folketinget
Ny dansk købelov fastholder den to-årige reklamationsret.

“Ingen grund til hurra …”
Branchen var imod energimærkerne, da de kom frem for 25 år siden.

SKI Opgiver Rammeaftale
Statens og Kommunernes Indkøb har bestluttet ikke at gennemføre den planlagte rammeaftale om fælles indkøb af hvidevarer mm.

Nye energimærker
De nye energimærker for vaskemaskiner, opvaskemaskiner, vask-tør, køle-fryseskabe og tv-skærme træder i kraft pr. 1. marts 2021. Læs mere på www.label2020.dk

Reklamationsret til debat
Justitsministeriet har nedsat et udvalg, der skal komme med et udspil til fremtidens reklamationsret. APPLiA Danmark finder, at den nuværnede reklamationsret på to år fungerer.

Mærkedag mod madspild
Madspild har fået sin egen dag i Danmark. Den 29. september er fremover ny "national madspildsdag".

APPLiA Danmark: “Normal tilgang…”
STATSMINISTER METTE FREDERIKSEN lukkede Danmark ned 11. marts 2020 på grund af covid-19-pandemien, og det var i dagene efter uklart, hvordan nedlukningen konkret ville foregå.