20. juni 2022  |   Branchenyt  |   Politik

Det klimavenlige valg

Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

Politik
20. juni 2022  |   af Henrik Egede

Forbrugerrådet Tænk har offentliggjort et forbrugerpolitisk udspil med titlen ”Det klimavenlige valg skal være det lette valg”.

I udspillet lægger Forbrugerrådet vægt på, at forbrugerne bør få ret til skattefradrag for reparation af varige forbrugsgoder som hvidevarer og elektronik. Dette vil sikre incitament til at reparere og levetidsforlænge produkter.

Forbrugerrådet Tænk lægger i udspillet også op til en reklamationsret på seks år – et ønske, som i 2021 blev afvist af et enigt Folketing.

forbrugerrådet tænk
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
Electrolux forlader Rusland
Electrolux meddeler nu, at "Ruslands invasion af Ukraine har gjort det umuligt for selskabet at fortsætte sin forretning i landet".

CBAM – et europæisk selvmål?
Et nyt fælleseuropæisk lovinitiativ, der skal styrke klimaet, truer med at blive et selvmål...

El-priser og hvidevarer
Januar 2022 er kendetegnet ved korte, mørke dage - og ved, at priserne på el og varme stiger.

Finanslov 2022: Et reparationsfradrag
Regeringen har i forbindelse med Finanslov 2022 varslet et kritisk eftersyn af håndværkerfradraget, som har været gældende siden 2010.

APPLiA i Folketinget
Ny dansk købelov fastholder den to-årige reklamationsret.

“Ingen grund til hurra …”
Branchen var imod energimærkerne, da de kom frem for 25 år siden.

SKI Opgiver Rammeaftale
Statens og Kommunernes Indkøb har bestluttet ikke at gennemføre den planlagte rammeaftale om fælles indkøb af hvidevarer mm.

Nye energimærker
De nye energimærker for vaskemaskiner, opvaskemaskiner, vask-tør, køle-fryseskabe og tv-skærme træder i kraft pr. 1. marts 2021. Læs mere på www.label2020.dk

Reklamationsret til debat
Justitsministeriet har nedsat et udvalg, der skal komme med et udspil til fremtidens reklamationsret. APPLiA Danmark finder, at den nuværnede reklamationsret på to år fungerer.

Mærkedag mod madspild
Madspild har fået sin egen dag i Danmark. Den 29. september er fremover ny "national madspildsdag".

APPLiA Danmark: “Normal tilgang…”
STATSMINISTER METTE FREDERIKSEN lukkede Danmark ned 11. marts 2020 på grund af covid-19-pandemien, og det var i dagene efter uklart, hvordan nedlukningen konkret ville foregå.