2. juni 2021  |   Branchenyt  |   Marked

CES 2020: iRobot med arme

CES-messen i Las Vegas 2020 åbnede igen-igen døren til fremtiden med flere interessante eksempler

Marked
2. juni 2021  |   af Henrik Egede

En Roomba med arme?

Ikke i år og ikke næste år, men det er den slags prototyper, der arbejdes på i iRobot, den Massachussetts-baserede virksomhed bag bl. a. Roomba. Colin Angle, CEO for virksomheden, kunne på Consumer Electronics Show 2020 i Las Vegas afsløre, at der arbejdes på en robot med arme, der kan udføre komplekse opgaver i hjemmet, fx. vasketøj, opvask og servering af mad.

iRobot har tidligere eksperimenteret med robot-arme uden at kunne finde anvendelse for produkterne – men Colin Angle fastslog på CES, at ny teknologi nu gør den slags apparater mulige. Nye produkter med robot-arme vil i givet fald tidligst ramme markedet ”om fem år”.

Samsung-køleskabe på CES

Samsung deltog i CES i Las Vegas under mottoet ”The Age of Experience”. En del af Samsungs hvidevarer er nu opgraderet med kunstig intelligens: Bl.a. er Family Hub køleskabet udrustet med AI-drevne forbedringer, så forbrugeren via køleskabsdøren kan planlægge måltider, dele videomateriale og styre hjemmets øvrige apparater.

Samsungs Bespoke-køleskabsserie handler ikke længere kun om farvevalg på køleskabsdøren, men også om individuel tilpasning af funktioner inden i køleskabet – alt efter forbrugerens aktuelle behov for temperaturzoner.

Endelig præsenterede Samsung Planta – et skab for urter og grønt – samt Cube, et mini-køleskab.

Yummly fra Whirlpool

Whirlpool vandt prisen for bedste køkkentilbehør på CES 2020 – ifølge både Business Insider og Digital Trends.

Yummly er Whirlpool’s digitale platform for opskrifter og madlavning – og inden for Yummly lancerede Whirlpool på CES et intelligent stege-termometer, der sender din smart phone opdateret information om tilberedningen i ovnen. Termometret angiver temperatur på både fødevarer og ovn, så kyllingen eller flæskestegen ikke bliver tør. Hvis opskriften indeholder et skift i temperatur, klarer Yummly også dette.

ces messe | cube | irobot | planta | yummly
Del på

Tilmeld dig automatisk advisering om nyheder fra Hvidvare-Nyt - klik her
Læs også....
2022 – bedre end 2020!
2022 blev trods krig og krise næstbedste år nogen sinde for salg af hvidevarer.

Black Friday blev ikke så sort endda
Man møder meget sortsyn for tiden, men Black Friday er stadig et vigtigt lyspunkt for salget af hvidevarer og elektronik i Danmark.

Forbrugerne: holdbarhed vigtigst
Produktet skal holde længe - og så må det godt spare energi. Forbrugerne prioriterer dette - og vil have en at tale personligt med ved køb.

“Smart” er folkeeje
De fleste kender i dag til smart-funktionalitet - og de færreste er villige til at betale ekstra for det.

Nilfisk fastholder vækst
I andet kvartal af 2022 øgede Nilfisk omsætningen, og sidst i kvartalet var ordreindgangen den højeste nogensinde.

IFA igen
Ready, steady, show! Efter to års pause er IFA tilbage igen.

BSH melder vækst over hele linjen
Hvidvare-nyt var med, da den tyske gigant BSH i foråret inviterede verdenspressen til virtuelt pressemøde. Det kom i høj grad til at handle om vækst og bæredygtighed.

Markedet har lagt sig – og dog…
Afsætningen af hvidevarer og små elektriske husholdningsapparter har i første kvartal af 2022 igen lagt sig på et mere normalt niveau i forhold til rekordåret 2021.

Witt runder en milliard i omsætning
Succeshistorien fra Herning fortsætter med nyt rekordregnskab og massive investeringer i flere medarbejdere, nyt værksted, testcenter – og en kuppelformet gourmet-restaurant!

At flashe rengøringen
Rent skal der være. Men også rengøring har sine trends og sine modeluner.

Dome & Domæne
Innovation? Det er der da ikke meget af inden for hvidevarebranchen ...?